Menu
Beste koop / Tuinklussen

Top 5 Beste Bladblazers

Opzoek naar een goede bladblazer? Dit zijn wat mij betreft de beste bladblazers die er op dit moment te koop zijn. Ik heb hierbij rekening gehouden met het geluid, het vermogen, de maximale blaassnelheid, het gewicht extra functies, reviews en prijs.

Een bladblazer is ideaal voor het opruimen van gevallen herfstbladeren in de tuin. Het scheelt je een hoop werk en gedoe voor wanneer je dit met een hark doet. Ook het opscheppen van bladeren wordt overbodig want met een bladblazer kun je deze gewoon opzuigen.

Het is een goede investering voor iedereen die elk jaar veel bladafval in de tuin heeft. Ook zijn bladblazers enorm verbeterd de afgelopen jaren. Zo zijn onderste beste bladblazers geselecteerd op basis van vermogen, geluidsniveau, duurzaamheid en meer. Oftewel krachtige maar stille modellen!

De beste bladblazers op een rijtje


stihl bladblazer

1. STIHL BGA 57 – Accu

Op nummer 1 in deze beste bladblazers lijst, de BGA 57 accu bladblazer van STIHL. Deze bladblazer is is een uitgebalanceerde accu bladblazer en is de ideale bladblazer om snel en efficiënt kleinere oppervlakken op te ruimen!

Deze bladblazer is aanpasbaar op de lichaamslengte van de gebruiker en heeft een goede gewichtsverdeling.

Accuspanning: 36 Volt
Gewicht: 2,3 kilogram
Maximale blaassnelheid: 46 m/s 1)

2. Makita DUB186Z – Accu

De Makita DUB186Z accu bladblazer is licht, compact en gebruiksvriendelijk.

Daarnaast heeft de Makita DUB186Z drie snelheden waar je uit kunt kiezen, namelijk: laag, gemiddeld en hoog. Met een accu duur van maximaal 80 minuten (op de lage stand en 12 minuten op de hoge stand), is het een van de beste bladblazers die op accu werkt. De oplaadtijd zelf is ook relatief kort, namelijk maar 45 minuten.

Accuspanning: 18 Volt
Gewicht: 1,6 kilogram
Geluidsniveau: 82,5 dB
Maximale blaassnelheid: 270 km/h

Makita DUB186Z bladblazer
Beste goedkope bladblazer

3. Lidl Bladblazer – Accu

Dan op nummer 3 in deze beste bladblazers top 5, dé Lidl bladblazer. Ook wel bekdn als de Parkside Performance 40 V.

De Parkside Performance is een echte krachtpatser want zijn maximale luchtstroomsnelheid loopt tot maar liefst 250 km/u.

Als je kijkt naar het vermogen en de prijs waarvoor dit model verkocht wordt, is het een van de beste bladblazers met een relatief lage prijs.

Accuspanning: 40 Volt
Gewicht: 2,8 kilogram
Maximale blaassnelheid: 250 km/u

4. McCulloch GB322 – Benzine

De McCulloch GB322 is een van de betere accu bladblazers. Dit model is ideaal om snel en eenvoudig grasresten, bladeren en vuil mee weg te blazen. De bladblazer werkt op benzine en wat mij betreft de beste bladblazer met extra veel power!

Daarnaast heeft deze benzine bladblazer een ergonomische vormgeving, handgreep met cruise control, anti-vibratiesysteem en softgrip voor meer comfort.

Vermogen: 1250 Watt
Gewicht: 4,8 kilogram
Geluidsniveau: 85 dB
Maximale blaassnelheid: 322 km/h

McCulloch GB322 Bladblazer
Beste Gardena Bladblazer

5. Gardena ErgoJet 3000 – Elektrisch

Op nummer 5 in deze beste bladblazers lijst, de ErgoJet 3000 van Gardena. Deze bladblazer is is een krachtige bladblazer/-zuiger en is de ideale bladblazer om snel en eenvoudig blad -en tuinafval te verwijderen!

Deze bladblazer heeft een instelbare snelheid, versnipperd al het vuil met gemak en heeft een clickfit functie om eenvoudig te wisselen tussen blaas en zuig -functie.

Vermogen: 3000 Watt
Gewicht: 4,8 kilogram
Geluidsniveau: 87 dB
Maximale blaassnelheid: 310 km/u


Wat is een bladblazer?

Een bladblazer is een tuingereedschapsapparaat dat werkt met een krachtige motor en ventilator om bladeren in de tuin bij elkaar te blazen. Een bladblazer maakt het opruimen van bladeren een heel stuk makkelijker en sneller, dan wanneer je dit doet met bijvoorbeeld een hark. Arbeidsintensief scheelt het dus een hoop!

Bladblazers zijn er tegenwoordig in heel veel verschillende soorten. Ze variëren in gewicht, vermogen, functies, prijs en merk. Welk model het beste bij jou past is afhankelijk van de grootte van jouw tuin en jouw wensen. Bij een grotere tuin wordt veelal een bladblazer met een krachtigere motor geadviseerd en bij kleinere tuinen visa versa.

De voordelen van een bladblazer

Uiteraard kun je bladeren in de tuin met een hark bij elkaar ruimen, maar je kunt ook voor een bladblazer gaan. Bladeren opruimen met een bladblazer kent velen voordelen ten opzichte van het samen harken van bladeren. Hieronder vertel ik je punt gewijs waarom een bladblazer aanschaffen de overweging meer dan waard is. Hieronder een aantal voordelen van een bladblazer:

  • Intensief arbeid is niet meer nodig
  • Alle bladeren en tuinafval, snel en makkelijk bij elkaar geruimd
  • Sommige modellen hebben een opzuig functie waardoor het opscheppen ook niet meer nodig is
  • Vegen van bestrating niet meer nodig
  • Paden en wegen blijven goed begaanbaar

Waar op letten bij de aanschaf van een bladblazer?

Bij de aanschaf van een bladblazer is het belangrijk om een aantal eigenschappen in gedachten te houden bij het nemen van je beslissing. Graag geef ik je wat tips voor de juiste aankoop. Als aller eerst is het belangrijk om na te gaan voor hoe groot stuk tuin je deze wilt gaan gebruiken. Zit er een stroom aansluiting dicht bij de tuin?

Ga voor een elektrische bladblazer wanneer het voor jou geen probleem is om met snoer te werken. Heb je een kleine tuin en werk je liever zonder snoer? Dan kan ik een accu bladblazer van pas komen! Heb je een hele grote tuin en is er veel blad gevallen? Heb je een bladblazer met extra veel power nodig? Ga dan voor een bladblazer die op benzine werkt.

Daarnaast spelen gewicht, de functies en de prijs ook een belangrijke rol. Handig kan zijn om voor een model te gaan die naast een blaasfunctie ook een zuigfunctie heeft. Zo hoef je achteraf niet nog de bladeren op te scheppen, maar is het alleen nog een kwestie van de opvangzak legen. Ook de garantie van de voor jouw beste bladblazer kan een belangrijke rol spelen.

Hopelijk heeft mijn top 5 beste bladblazer je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze! Met de aanschaf van een bladblazer houd jij je tuin schoon en opgeruimd. Paden blijven begaanbaar en de tuin ziet er een stuk frisser en opgeruimder uit.

Nawoord beste bladblazers

Door via een van bovenstaande linkjes een product te bestellen sponsor je mijn blog. Je helpt mij hier enorm mee en hopelijk kan ik hierdoor in de toekomst nog meer tuin gerelateerde content creëren. Want dat is wat ik het liefste doe Bedankt voor je steun.

Naast de beste bladblazers, benieuwd naar meer beste tuin producten? Bekijk hier mijn beste koop lijsten hier!

0 reacties

    Laat een reactie achter