Menu
Beste koop / Tuininrichting

Top 5 Beste Tuinhaarden

Beste tuinhaarden

Opzoek naar een goede tuinhaard? Dit zijn wat mij betreft de beste tuinhaarden die er op dit moment te koop zijn. Ik heb hierbij rekening gehouden met het materiaal, het design, de grootte, reviews en prijs.

Een tuinhaard ook wel terrashaard of buitenkachel is ideaal om wat extra warmte en sfeer in de tuin te brengen. Zwoele zomeravonden gezellig bij de tuinhaard onder het genot van lekker hapjes en drankjes. Zie je het al voor je? Ik wel! Een tuinhaard is een mooie toevoeging aan iedere tuin en voor sommige modellen geldt dat deze meerdere functies hebben.

De beste tuinhaarden op een rijtje


Bonfue Bonbono tuinhaard

1. Bonfue BonBono

Op nummer 1 in deze beste tuinhaarden lijst, de Bonfeu Bonbono tuinhaard. Deze tuinhaard heft een strak design, is makkelijk in gebruik en geeft de perfecte warmte af. Het is de ideale tuinhaard voor degene die een duurzame keuze wilt maken!

Deze tuinhaard is daarnaast ook te gebruiken als barbecue dankzij zijn handige draaibaar grillrooster. Een tijdloos en strak design. Maar ook zeer stabiel.

2. Mexicaanse Tuinhaard

Hoe leuk is deze Mexicaanse tuinhaard van RedFire?! Deze tuinhaard zorgt voor de ultieme warmte en sfeer in de tuin. Dit model heeft een uniek Mexicaans design en is de ideale tuinhaard voor zowel warmte als interieur item!

Deze tuinhaard geeft jou de ultieme vakantie vibes en is een echte eye catcher. De tuinhaard is gemaakt van van klei en ligt op een degelijk stalen onderstel.

Mexicaanse tuinhaard
RedFire tuinhaard

3. RedFire Tuinhaard

Dan op nummer 3 in deze beste tuinhaarden top 5, dé RedFire Tuinhaard Kingston. Deze tuinhaard is multifunctioneel en heeft een grote stookruimte. Het is de perfecte tuinhaard voorzien van een houtopslag!

Daarnaast wordt de RedFire Kingston tuinhaard geleverd inclusief vuurpook en houtrooster. Met zijn elegante design is het direct een mooi decoratie stuk voor iedere tuin.Ook fijn is dat bij het gebruik van de tuinhaar de rook wordt afgevoerd door de hoge schoorsteen met RVS sierrand.

4. Metalen Tuinhaard

Deze metalen tuindhaard van MaxxGarden heeft een schoorsteen en is voorzien van een houtopslag. De haard is verkrijgbaar in vier hoogtes, namelijk: 45 cm, 50 cm, 135 cm of 160 cm. Deze tuinhaard is dé ideale sfeerhaard voor in de tuin!

Brengt extra warmte, sfeer en gezelligheid in de tuin met deze prachtige buitenhaard. De schoorsteen zorgt ervoor dat rook via de bovenzijde wordt afgevoerd. De haard wordt geleverd inclusief pook en is afgewerkt met een mooie vuurbestendige zwarte lak.

Beste tuinhaard metaal
Bontino buitenhaard

5. Bontino Buitenhaard

Last but not least! Uiteraard wil ik de hogere buitenhaarden niet uit sluiten. Daarom mijn absolute nummer 5 beste tuinhaarden: de Bontino LP haard van Bonfeu. Deze tuinhaard is ideaal om een gietijzeren bakplaat op te plaatsen!

Met deze nummer 5 beste tuinhaard maak je een duurzame keus want hij zal nog heel lang mee gaan. Koop de los verkrijgbare bakplaat erbij en bereid de meest malse stukjes vlees.

Wat is een tuinhaard?

Een tuinhaard is zoals de naam al doet vermoeden een haard voor in de tuin. Zie het als een soort openhaard alleen dan los staand voor in de tuin. Tuinhaarden zijn zeer populair omdat het zorgt voor extra warmte in de tuin. Ideaal voor wanneer je de avond in de tuin wil doorbrengen.

Maar ook wordt een buitenhaard vaak gebruikt als sfeer maker en/of om voedsel op te bereiden. Zo hebben sommige tuinhaarden bijvoorbeeld een extra rooster om vlees op te leggen. Daarnaast hebben de meeste haarden een schoorsteen om het rook van het vuur mee naar boven te laten afvoeren.

Waar tuinhaard plaatsen?

Een tuinhaard kun je het beste minimaal 20 tot 40 centimeter van eventuele wanden of niet hitte bestendige voorwerpen af plaatsen. Mocht je de haard toch graag tegen een wand aan willen plaatsen, dan wordt er geadviseerd om een hitteschild te plaatsen. Bij muren van baksteen is dit uiteraard niet nodig, deze zijn van zich zelf al hittebestendig.

Ook de vloer dient hitte bestand te zijn. Anders het noodzakelijk om een vloerplaat onder de tuinhaard te plaatsen.

Nawoord beste tuinhaarden

Door via een van bovenstaande linkjes een product te bestellen sponsor je mijn blog. Je helpt mij hier enorm mee en hopelijk kan ik hierdoor in de toekomst nog meer tuin gerelateerde content creëren. Want dat is wat ik het liefste doe Bedankt voor je steun.

Naast de beste tuinhaarden, benieuwd naar meer beste tuin producten? Bekijk hier mijn beste koop lijsten hier!

0 reacties

    Laat een reactie achter