Menu
Beste koop / Moestuin

Top 5 Beste Tuinkassen

Beste tuinkassen 2022

Opzoek naar een goede tuinkas? Dit zijn wat mij betreft de beste tuinkassen die er op dit moment te koop zijn. Ik heb hierbij rekening gehouden met het materiaal, de grootte, de ventilatie, reviews en prijs.

Een tuinkas is ideaal als je zelf groente, fruit of andere plant wilt kweken. Met een tuinkas verleng je het tuinseizoen en ben je niet afhankelijk van het weer. Het is een goed investering voor elke tuinliefhebber. Ook beschermt een tuinkas jouw planten tegen allerlei weersinvloeden zoals hagel, windvlagen en regenbuien.

De beste tuinkassen op een rijtje


Beste tuinkas

1. Halls Tuinkas

Op nummer 1 in deze beste tuinkassen lijst, de Popular 86 van Halls. Deze tuinkas is van alle gemakken voorzien en is de ideale tuinkas voor de hobbyist of gevorderde kweker!

Deze tuinkas biedt voldoende ruimte voor het kweken van veel fruit, groenten en planten. Het (tuinders) glas maakt de kas een duurzame keuze en zeer goed bestand tegen Uv-straling en krassen.

2. TecTake Broeikas

De TecTake Broeikas is een handige tuinkas als het gaat om het kweken van je eigen groente of fruit. Dit model heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en is de ideale tuinkas voor beginners!

Deze tuinkas heeft een kweek werkblad met maar liefst vier metalen roosters.. De kas is gemaakt van een frameconstructie van staal met daarom heen duurzame folie.

TecTake Broeikas
Tuinkas City Garden

3. Tuinkas City Garden

Dan op nummer 3 in deze beste tuinkassen top 5, dé City Garden kas. Deze tuinkas heeft een super moderne uitstraling door de zwart gecoate details. Het is de perfecte tuinkas voor kleine tuinen, dakterras of balkon!

Daarnaast is de City Garden kas verrijdbaar door de vier zwenkwieltjes aan de onderkant. En dan nog een super toffe eigenschap, namelijk de automatische raamopener! Het raam gaat automatisch open bij de hogere temperaturen en dicht bij de lagere.

4. Tuinkas Popular 106

De Popular 106 van Halls is in lengte net iets groter dan de 86 variant. Het is dé tuinkas als je lekker veel verschillende soorten groente en fruit wilt kweken. Deze kweekkas is perfect voor in grote tuinen!

De kas is voorzien van is voorzien van twee dakramen voor een goede beluchting. Met deze tuinkas weet je zeker dat je bespaart op je wekelijkse boodschappen, want het kopen van groente en fruit is voortaan niet meer nodig.

Tuinkas Popular 106
Royal Well Red Leaf Broeikas

5. Royal Well Red Leaf Broeikas

Last but not least! Uiteraard wil ik de kleinere kweekkassen niet uit sluiten. Daarom mijn absolute nummer 5 beste tuinkassen: de Red Leaf Broeikas van Royal Well. Met deze broeikas zit je altijd goed om mee te beginnen.

Met deze broeikas Red Lead kan je vroeg in het voorjaar en laat in het najaar nog kweken. Het biedt jouw planten de perfecte bescherming tegen weersinvloeden en ongedierte.

Wat is een tuinkas?

Een tuinkas is een licht door latende constructie voor het kweken van eigen planten, meestal groente en fruit. Door dat heet een afgesloten ruimte betreft zijn planten minder kwetsbaar voor invloeden van buitenaf zoals het weer en ongedierte. Een tuinkas zorgt voor een optimale en constante temperatuur wat de planten ten goede komt. Je kunt hiermee het tuinseizoen verlengen en de groei van je eigen gekweekte planten bewonderen.

De voordelen van een tuinkas

Uiteraard kun zaden rechtstreeks in de grond planten, maar je kunt de planten ook in een tuinkas kweken. Het kweken van planten in een tuinkas kent velen voordelen ten opzichte van direct rechtstreeks in de grond. Hieronder vertel ik je punt gewijs waarom een tuinkas aanschaffen de overweging meer dan waard is. Hieronder een aantal voordelen van een tuinkas:

  • Met een tuinkas verleng je het tuinseizoen (kweken is langer mogelijk)
  • Vers fruit en groente (bespaar boodschappen)
  • Beschermd tegen weersinvloeden
  • Beschermd tegen ongedierte
  • Invloed op het kweekproces

Waar op letten bij de aanschaf van een tuinkas?

Bij de aanschaf van een tuinkas is het belangrijk om een aantal eigenschappen in gedachten te houden bij het nemen van je beslissing. Graag geef ik je wat tips voor de juiste aankoop. Als aller eerst is het belangrijk om na te gaan hoe vaak je de tuinkas wilt gaan gebruiken en hoeveel planten je er in wilt kweken.

Daarna spelen grootte, het materiaal en de prijs ook een belangrijke rol. Past het geziene model in jouw tuin? En is een ventilatie raampje wenselijk? Ook het materiaal van de voor jouw beste tuinkas kan een belangrijke rol spelen.

Hopelijk heeft mijn top 5 beste tuinkassen je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze! Met de aanschaf van een tuinkas ben je niet afhankelijk van het weer en kweek je eenvoudig je eigen groente en fruit. Niks verser en gezonder dan dat!

Nawoord beste tuinkassen

Door via een van bovenstaande linkjes een product te bestellen sponsor je mijn blog. Je helpt mij hier enorm mee en hopelijk kan ik hierdoor in de toekomst nog meer tuin gerelateerde content creëren. Want dat is wat ik het liefste doe Bedankt voor je steun.

Naast de beste tuinkassen, benieuwd naar meer beste tuin producten? Bekijk hier mijn beste koop lijsten hier!

0 reacties

    Laat een reactie achter