Menu
Reviews / Tuinklussen

Gardena Kooimesmaaier 330 Review

Gardena Kooimesmaaier 330 Review

De Gardena Kooimesmaaier 330 is een handmaaier ofwel kooimesmaaier geschikt voor de kleinere gazons tot 150 m². Een prachtig groen en egaal gazon zonder lawaai en/of geknoei met kabels. Ja, je leest het goed met deze kooimesmaaier heb je namelijk geen stroom of benzine nodig. Je hoeft hem alleen vooruit te duwen en de grasmaaier doet zijn werk. Razend snel je kleine gazon gemaaid zonder al te veel moeite!

Enige tijd geleden legde wij ons gazon aan in de tuin. Deze is zo’n 30 a 40 m² uiteindelijk geworden, niet heel groot dus. Om het gazon mooi en egaal te houden waren wij opzoek naar een grasmaaier zonder al te veel poes pas en voor een niet al te hoge prijs. Al snel kwamen wij uit de bij de Gardena Kooimesmaaier 330. Dit model is benoemd tot de beste kooimesmaaier die er op dit moment te koop is.

Na ook veel positieve reviews gelezen te hebben, besloot ook ik de Kooimesmaaier 330 van Gardena een kans te geven. Benieuwd naar mijn ervaring? Je leest hier mijn Gardena Kooimesmaaier 330 review. Lees je mee?


Gardena Kooimesmaaier

Gardena Kooimesmaaier 330

De Gardena Kooimesmaaier 330 is een handmaaier geschikt voor de kleinere gazons tot 150 m². Deze handmaaier is een milieuvriendelijk en fluisterstil alternatief voor de elektrische grasmaaier. Zo werkt deze Kooimesmaaier 330 namelijk niet op elektriciteit of benzine, maar op eigen spierkracht. Dit klinkt wellicht intensief, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Door de scherpe messen en soepele wielen van deze handmaaier hoef je amper kracht te zetten.

Hoe het werkt? Bij het naar voren duwen van de Gardena Kooimesmaaier 330 bewegen de messenkooi en ondermes. Dit zonder elkaar te raken wat ervoor zorgt dat de kooimesmaaier ook direct fluisterstil is. Het heeft het zelfde principe zoals bij een schaar. Tijdens het duwen worden de grassprietjes opgetild en daarna afgesneden.

De Gardena Kooimesmaaier 330 heeft een standaard maai breedte van 33 cm. De maaihoogte is echter wel te verstellen. Dit doe je heel eenvoudig door de oranje gekleurde knoppen aan de beide zijkanten uit te trekken. De maaihoogte is te verstellen tussen de 12 mm en 42 mm. Zo kun je zelf bepalen of je het gras extra kort af wilt maaien of het juiste wat langer wilt houden.

De geharde messenkooi is gemaakt van kwaliteitsstaal en heeft een antikleefcoating. De antikleefcoating daarin tegen zorgt er weer voor dat gras resten amper blijven plakken. Dit komt het schoonmaken van de Gardena Kooimesmaaier 330 dan weer ten goede. Het geslepen ondermes zorgt ervoor dat de grassprieten moeiteloos en heel precies worden afgeknipt.

Ook aan het opbergen en ruimte besparing heeft Gardena gedacht. De duw stang van de Gardena Kooimesmaaier 330 is namelijk inklapbaar. Draai hiervoor de grote oranje knop van de stang los en voila hij kan ingeklapt worden! Dit bespaart weer ruimte in de schuur.

Beste kooimesmaaier

Montage & Handleiding

Goed om te weten is dat je voor het eerste gebruik van de Gardena Kooimesmaaier 330 deze eerst nog in elkaar moet zetten. Gelukkig gaat het hierbij alleen om de duwboom in elkaar dient te zetten en deze aan de kooimesmaaier vast maken. Gelukkig hoef dit maar eenmalig en is de montage vrij eenvoudig.

De Gardena Kooimesmaaier 330 komt inclusief alle benodigde montageonderdelen. De onderdelen bestaan uit de kooimesmaaier zelf en onderdelen van de duwstang. Hoe je deze in elkaar zet vind je terug in de bijgeleverde handleiding. Mocht je deze kwijt zijn, dan vind je ook hier de Gardena Kooimesmaaier 330 handleiding →

Letop!: De Kooimesmaaier wordt exclusief opvangbak voor het gras geleverd! Deze kun je indien gewenst nog los bestellen, meer hierover verderop in dit artikel.

Hoe gebruik je de Gardena Kooimesmaaier 330?

Eenmaal de handmaaier in elkaar gezet, kun je deze gaan gebruiken! Stel als eerst de gewenste maaihoogte in met de twee oranje knopjes aan de zijkant. Eenmaal ingesteld kun je gaan beginnen met het gras te maaien. Dit doe je door de Gardena Kooimesmaaier 330 vooruit te duwen met de duwstang. Werk in stroken en maai zo het hele gazon strak en glad. Door de messen scherp zijn

Eenmaal klaar kun je het zojuist gemaaide gras bij elkaar harken en weggooien. Of als je ook de bijbehorende opvangbak voor het gras hebt bijbesteld is het alleen nog een kwestie van deze legen. Veeg eventuele grasresten met een droge borstel van de kooimesmaaier af. Kom nooit met je blote hand in de buurt van de scherpe messen, dit is ontzetten gevaarlijk. En klaar is het gras, enjoy.

Gardena Kooimesmaaier 330 vs 400 (C)

De Gardena Kooimesmaaier is naast de 330 ook verkrijgbaar in de 400 (C) variant. De Gardena Kooimesmaaier 400 (C) is geschikt voor alle type gazon tot circa 250m en heeft een maaibreedte van 40 centimeter. Hier kun je dus een nog groter gazon mee maaien zonder over hoeven te gaan naar een elektrisch model.

Ik ben voor de originele variant gegaan namelijk de Gardena Kooimesmaaier 330. Dit omdat ik een zeer klein gazon hebben en deze maaibreedte voor mij prima voldoet. Met dit model handmaaier is onze kleine gazonnetje in slecht enkele minuten al gedaan.

Gardena opvangzak

Gardena gras opvangbak

De Gardena gras opvangbak is los verkrijgbaar en vangt zoals de naam al doet vermoeden het net gemaaide gras op. Super handig, want hierdoor is het niet meer nodig om achteraf het net gemaaide gras bij elkaar te harken. De Gardena opvangbak past op alle drie de kooimesmaaiers van Gardena: 330, 400 en 400 C.

Uiteraard dien je de gras opvangbak nog wel te legen. Maar dit blijft toch nog steeds minder werk dan het bij elkaar harken. Ik heb zelf de opvangzak ook mee besteld en deze vangt al het gras keurig netjes op. Ik kan deze dan ook zeker aan raden mee te bestellen.

Gardena Kooimesmaaier 330 Review & Ervaring

Ik vind de Gardena Kooiemesmaaier 330 een erg prettige handmaaier. Deze grasmaaier van Gardena knipt het gras keurig netjes af op de gewenste hoogte met als eindresultaat een prachtig strak gazonnetje. Ook qua duurzaam oogpunt super dat dit model geen benzine of elektriciteit verbruikt. De maaier maakt amper geluid en ik kan beamen dat deze fluister stil is.

Ook de kracht die ik moet zetten is niehiel. Dit komt door de grote wielen maar ook de zeer scherpe messen. Als je een egale grond hebt gaat de Gardena Kooimesmaaier 330 er moeiteloos doorheen!

Ook de los verkrijgbare gras opvangbak kan ik aanraden. Deze vangt het gras goed op en voor die kleine 40 euro hoef je het niet te laten om zelf het gras bij elkaar te gaan harken (tenzij je dit leuk vind natuurlijk).

Enige nadeel wat ik mij kan bedenken is dat de duwstang omvalt bij het pauzeren wanneer de grasopvang zak is gemonteerd. Maar eigenlijk is dit puur om iets te kunnen benoemen want al bij al is dit echt een hele fijne grasmaaier voor een niet al te hoge prijs.

De Gardena Kooimesmaaier 330 is het voordeligst te koop (gemiddelde prijs € 99,95) bij o.a. Welkoop.nl en Bol.com

Benieuwd naar meer tuinartikel reviews? bekijk mijn andere reviews

0 reacties

    Laat een reactie achter