Menu
Reviews / Tuininrichting

Gardena Wandslangenbox RollUp Review

De Gardena Wandslangenbox RollUp is ideaal voor het snel en makkelijk bewateren van je tuin. Geen gedoe meer met het opruimen van je tuinslang of de welbekende knikken! Deze wandslangenbox van Gardena rolt zoals de naam mogelijk al doet vermoeden de tuinslang automatisch op. Het bevat een praktische muurbeugel die 180 ° zwenkbaar is, waardoor iedere hoek van jouw tuin goed bereikbaar blijft.

Voorheen bewaterde wij onze tuin met een normale standaard tuinslang. Echter was deze veel te kort, waardoor niet alle planten voldoende water kregen. Maar ook bracht het veel irritaties met zich mee. Het oprollen en opbergen was een hoop gedoe en er kwamen al snel knikken in de slang waardoor het water niet goed door stroomde.

Tijd voor vernieuwing dacht ik zo! We besloten voor de Gardena Wandslangenbox RollUp te gaan. Een innovatieve tuinslang die al deze frustraties de deur wijst. Benieuwd naar mijn ervaring? Je leest hier mijn Gardena Wandslangenbox RollUp review. Lees je mee?


Gardena Wandslangenbox

Gardena Wandslangenbox RollUp

De Gardena Wandslangenbox RollUp is een wandslangenbox die het bewateren van je tuin extra makkelijk maakt. Dit komt door dat het een tuinslang en opbergsysteem in één is. Het RollUp systeem van deze wandslangenbox zorgt ervoor dat de tuinslang automatisch oprolt in het opbergsysteem. In vergelijking met een normale standaard tuinslang scheel dit je een hoop ruimte, tijd, gedoe en frustraties. Zo zorgt het systeem er namelijk voor dat de slang gelijkmatig wordt opgerold zonder knikken of knopen.

Daarnaast is de wandslangenbox van Gardena 180 graden draaibaar. Dit zorgt ervoor dat je geen een hoek in de tuin mist en overal met gemak bij komt. De houder volgt jouw beweging en voorkomt dat de tuinslang gaat knikken of in de war raakt.

Het enige wat je hoeft te doen is de Gardena Wandslangenbox monteren aan een muur met een dichtstbijzijnde kraanaansluiting. Hierna sluit je de bijhorende kraanaansluiting aan en is de wandslangenbox klaar voor gebruik. Trek vervolgens de gewenste tuinslang lengte uit de Gardena Wandslangenbox en het bewateren kan beginnen! Ideaal want nu is tuinslang altijd direct klaar voor gebruik.

Goed om te weten is dat de Gardena slangenbox het gehele jaar kan blijven hangen op zijn plek. De box is namelijk zowel UV- als vorstbestendig. Ook is de slangopslag beveiligd met een antidiefstalvoorziening Je kunt de wandslangenbox dus met een gerust hart alle vier de seizoenen op zijn plek laten hangen.

Nog twee leuke bijkomstigheden zijn dat opzetstukken zoals sproeiers, tuinspuiten en wasborstels eenvoudig aan onder de muurbeugel kunnen worden opgeborgen. Zo heb je alles bij een. Daarnaast zit er 5 jaar garantie op deze Gardena Wandslangenbox. Iets wat de hoge kwaliteit onderstreept en waar ook het merk op zich zelf bekend om staat.

Gardena Wandslangenbox Montage

Gardena Wandslangenbox Ophangen & Monteren

Het ophangen en monteren van de Gardena Wandslangenbox is enorm eenvoudig. Hier heb je echt geen technische kennis voor nodig en het is zo gepiept. Daarnaast monteer je de slangopslag permanent op de muur waardoor het maar éénmalig nodig is.

De Gardena Wandslangenbox komt inclusief alle benodigde aansluit- en montageonderdelen. De onderdelen bestaan uit een muurbeugel, een aansluitslang, drie verschillende formaten kraanstukken, een aantal schroeven en pluggen, en een mondstuk met twee verschillende sproeiopties.

De eerste stap om de Gardena Wandslangenbox op te hangen is het monteren van de ophangbeugel aan de muur. Deze zet je vast met de bijgeleverde schroeven. Hiervoor dien je drie gaten in de muur te boren. Teken dit goed af zodat het niet mis kan gaan. Eenmaal de houder vastgedraaid, hoef je alleen nog de korte slang aan te sluiten op een waterkraan of regenton. Goed om te weten is dat er bij de Gardena Wandslangenbox standaard een handleiding wordt meegeleverd.

Gardena RollUp Wandslangenbox

Het RollUp systeem – zo werkt het

Het unieke aan deze Gardena Wandslangenbox is zijn RollUp systeem. Maar hoe werkt deze nou precies? Dat leg ik je hier uit. Bij gebruik van de wandslangenbox is het belangrijk om eerst de gewenste lengte tuinslang uit de box te trekken. Je zult merken dat wanneer je deze weer los laat de wandslangenbox de tuinslang vergrendeld dankzij de vergrendelingspunten.

Klaar met de tuin bewateren? Dan kun je de tuinslang weer eenvoudig opbergen door een lichte ruk aan de slang te geven. De geïntegreerde stalen veer geactiveerd en wikkelt de slang automatisch weer op zonder knikken of knopen. Dit komt mede ook door de geïntegreerde slanggeleider.

  • Zeg good bye tegen het knikken en knakken van tuinslangen. Maar ook het opbergen van de tuinslang was nog nooit zo gemakkelijk.

Verkrijgbaar in verschillende lengtes

De Gardena Wandslangenbox RollUp is verkrijgbaar in verschillende lengte tuinslangen. Wij zijn voor de langste versie gegaan namelijk de Gardena Wandslangenbox RollUp XL 35 Meter. Dit omdat wij een vrij diepe tuin hebben en geen buitenkraan. Wij hebben de wandslangenbox aan onze waterkraan in de CV kast aangesloten. Hierdoor moet de slang ook een stukje door ons huis wat ook weer extra lengte vergt. Daarnaast leek dit ons de beste optie mochten wij ooit nog gaan eens gaan verhuizen en een grotere tuin krijgen. Liever iets te lang dan te kort!

De Gardena Wandslangenbox RollUp XL 35 Meter is de langste versie. Naast de 35 meter is de wandslangenbox ook nog verkrijgbaar in 15, 20, 25 en 30 meter. Zo is er voor iedereen een gewenste lengte Gardena tuinslang.

Beste Gardena Tuinslang

Gardena Wandslangenbox RollUp Review & Ervaring

Wij zijn enorm tevreden met onze nieuwe Gardena Wandslangenbox RollUp en kunnen deze dan ook zeker aanraden! Het bespaart ons een hoop tijd en gedoe. Het heeft de tuin bewateren een stuk leuker gemaakt. Het enige wat wij nog hoeven te doen is alleen de tuinslang uitrollen en meer niet.

Super fijn dat er geen knikken en knakken meer in de tuinslang komen en dat het oneindig gedoe met het opbergen van de slang ook verleden tijd is. Daarnaast is de hoge kwaliteit van Gardena merkbaar en is het de investering meer dan waard geweest. Ik weet zeker dat wij hier nog veel jaren plezier van zullen hebben. Of het nu om de tuinplanten water geven gaat of het zwembadje bijvullen. Alles gaat nu een heel stuk makkelijker.

De Gardena Wandslangenbox RollUp is te koop vanaf € 104 (beginnend bij 10 meter) bij o.a. de Bol.com

Benieuwd naar meer tuinartikel reviews? bekijk mijn andere reviews

0 reacties

    Laat een reactie achter