Menu
Tuininrichting

10x De leukste en beste pompoenboerderijen van Nederland

Pompoenboerderij Nederland

Een pompoenboerderij bezoeken is ÊÊn van mijn favoriete uitjes tijdens de herfst! Het geeft de ultieme autumn vibes en is ook nog eens heel erg leuk om te doen. Het is een rage die vanuit de VS is over doen waaien en ook steeds populairder wordt hier in ons kikkerlandje Nederland.

Speciaal voor al mijn mede herfst liefhebbers, hierbij een lijstje met de leukste en beste pompoenboerderijen van Nederland opgedeeld per provincie.

De leukste pompoenboerderij adresjes voor een herfstachtig uitje!


Pompoenboerderij Onderdijk – Noord-Holland

Pompoenboerderij Onderdijk

Pompoenboerderij Onderdijk is dÊ pompoenboerderij van Noord-Holland. Deze boerderij is gevestigd in Wevershoof en verkoopt allerlei prachtige pompoen soorten. Van opgemaakte manden tot bakjes. Maar ook voor leuke herfstachtige cadeaus kunt hier terecht.

Doe een workshop pompoen uithollen of laat jouw eigen persoonlijke tekst in een van de pompoenen inkrassen. De voorbereidingen zijn in volle gang en vanaf 1 september is de boerderij geopend voor bezoek!


Pompoenboerderij Bregman – Noord-Holland

Pompoenboerderij Bregman

Bij Pompoenboerderij Bregman in Noordbeemster haal je deze herfst prachtige pompoenen en kalebassen in allerlei kleuren en maten. Maak van een normale pompoen een echte Halloween pompoen of maak er een lekker gerecht van. De boerderij is elke dag geopend en je kunt er ook terecht voor leuke workshops en kinderfeestjes. 


Boerderij Bos – Noord-Holland

Pompoenboerderij Bos Opperdoes

Pompoenenboerderij Bos in Opperdoes is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Alle pompoenen worden gewassen en liggen prachtig uitgestald voor de schuur, waarin zij nog veel meer producten verkopen. Denk aan aardappelen, groente, fruit en kado artikelen. 

De pompoenen zijn verkrijgbaar in vele soorten, maten, kleuren en vormen en worden tevens voor leuke prijzen aangeboden! Vanaf circa 1 september ligt het pad weer vol en vanaf dan is iedereen welkom.


Pumpkin Factory – Zuid-Holland

Pompoenboerderij Zuid-Holland

Bij de Pumpkin Factory kun je terecht voor pompoenen en plantjes. Deze pompoenboerderij is gevestigd in Zuid-Holland en is vanaf begin september weer geopend. De boerderij valt onder de pluktuin kweeklust.


Groentehof Poelen – Gelderland

Pompoenboerderij Gelderland

Op de pompoenboerderij van de familie Poelen staan vele soorten eetbare pompoenen en sierkalebassen op het land. De winkel is tussen augustus en januari, 7 dagen per week geopend. In september kun je alle zondagen je eigen pompoenen en kalebassen komen plukken en zelf de allermooiste uit zoeken. Je kunt zelfs je eigen enige echte pompoenplukkersdiploma verdienen!

Op het bijbehorende terras kun je daarnaast genieten van koffie met een stukje pumpkinpie of soep. Geniet ondertussen van het panorama uitzicht op de Groesbeekse Zevenheuvelenweg. Ook rond Halloween kun je elk jaar het nodige verwachten.


De pompoenenschuur – Groningen

Pompoenenschuur Groningen

In de Pompoenenschuur in Groningen vind je vele soorten pompoenen en kalebassen. In de schuur en buiten de schuur is alles op een speciale manier ingericht. Er zijn meer dan 300 soorten. Van sierkalebassen, fleskalebassen, eetbare pompoenen tot hele grote pompoenen.

Tevens worden er ook kistjes en mandjes verkocht met pompoenen en kalebassen. Elk jaar zijn er open dagen in het 2e weekend van september met o.a. pompoenensoep & pompoenencake.


Pompoenen Drenthe – Drenthe

Pompoenboerderij Drenthe

Voor de mooiste pompoenen in Drenthe kun je terecht bij de Pompoenboerderij in Erica! Deze boerderij teelt jaarlijks honderden pompoenen in verschillende soorten. Denk aan sierpompoenen, halloween pompoenen en eetbare pompoenen.

Op deze boerderij vind je een enorme stand met diverse pompoenen waar je zelf uit kunt kiezen. Wel zo makkelijk! De familie Germs teelt al jaren biologische pompoenen. Door deze jarenlange ervaring zijn de pompoenen van de hoge kwaliteit. Naast pompoenen zijn er ook aardappelen, suikerbieten, granen, valeriaan, uien en pioenrozen op deze boerderij te vinden.


Kwekerij de Bascule – Friesland

Pompoenboerderij Friesland

Voor pompoenen in Friesland kun je terecht bij kwekerij de Bascule. Deze kwekerij verkoopt naast verse bloemen van het land in de herfst ook pompoenen. Je kunt er terecht voor pompoenen in allerlei kleuren in maten. Van groot, klein, rond, plat tot oranje, grijs, geel en groen.


Charlotte’s Pompoenen – Zeeland

Pompoenboerderij Zeeland

Het pompoenenseizoen gaat bij Charlotte’s pompoenboerderij in Zeeland gaat vanaf 1 september van start. Op deze boerderij kun je terecht voor het kopen van allerlei pompoen soorten. Maar ook worden er leuke activiteiten gehouden zoals een high tea, pompoen plukdagen en pompoen uithollen.

Voor grotere groepen zijn er arrangementen verkrijgbaar en kunnen er rondleidingen worden gegeven. Zowel een leuk uitje met de kids als met heel de familie!


Leemans Pompoenen – Noord-Brabant

Pompoenboerderij Noord-Brabant

Bij Leemans Pompoenen in Noord-Brabant kun je zowel terecht voor het kopen van diverse pompoenen als voor de basis van pompoen soep. Op deze boerderij worden zowel sier pompoenen als eetbare pompoenen verkocht. Daarnaast hebben zij met halloween ook leuke kinder activiteiten zoals het pompoenen uithollen.


Waarom een pompoenboerderij bezoeken?

Een pompoenboerderij bezoeken is een super leuk uitje voor de herfst. Je kiest zelf de voor jou mooiste pompoenen uit en zet deze vervolgens binnen of buiten neer ter decoratie. Maar ook kun je er soep van maken of je holt hem uit voor Halloween. Laat jouw creativiteit de vrije loop, de keuze is aan jou!

Het bezoeken van een pompoenboerderij is een leuk uitje voor zowel jong als oud. Kinderen kunnen hun lol niet op en je maakt er de leukste kiekjes. Laat de herfst maar beginnen.


Bedankt voor het lezen van mijn artikel over de leukste en beste pompoenboerderijen in Nederland. Hopelijk vond jij dit een leuk artikel! Wil je meer gerelateerde artikelen lezen? Vergeet mij dan vooral niet te volgen op Instagram en sla deze website op als bladwijzer.

0 reacties

    Laat een reactie achter